15 Eylül 2015 Salı

Çi


Akilah Azra Kohen, Destek Yayınları, 59. Baskı
Başlangıç Tarihi; 12.8.15, Bitiş Tarihi; 23.8.15

"İyi bir hikaye asıl bittiğinde başlar."

"Hayat, insanın kendi potansiyeline ulaşılabilmesi için dikkatle, incelikle, muhteşem bir zekayla dizayn edilmiştir. Yapman gerekeni yapamıyorsan, olamıyorsan, doğamıyorsan hayat çok acıtır, anlaman için hırpalar, yorar. Seni sen yapabilmek için ne gerekirse yapmaya hazırdır.

Asla rahat bırakılmazsın.

Öylesine, anlamsız varolamazsın.

Mutluluğa saklanamazsın.

Öyleyse acına sahip çıkmalısın!

Çünkü acı, bilginin bedene inmesidir."

'Çi... Nasıl da yolunda gibi gözüküyordu her şey Can Manay için, kendini ne kadar huzurlu hissetmişti Duru, Özge her şeyin doğru gideceğine inanmıştı, Ada müziğe kendini nasıl da teslim etmişti, Deniz kendini evrene nasıl feda etmişti... Her karakter olmasını istediğini nasılda en güzel şekilde yaşıyordu... Sonlarından habersiz, gelecekten beklentisiz... Sonra herkesin rotası değişti. Bambaşka yerlere, bambaşka hikayelere sürüklendiler bir bir... Nereden bilebilirlerdi ki yaşayacaklarını. Hayat anlardan ibaret değil miydi?

Çi toplumumuzun geçmiş günlerde yaşadığı etkisinin hala sürdüğü Gezi Direnişi'ne oldukça fazla değinmiş. Ağır toplumsal sorunların karakterlerimizin hayatlarına en küçük nokta dahi olsa nasıl etki ettiğini bilgin bir dille aktarıyor okuyuculara. Olayları Fi ile birlikte kafanızda kurduysanız ve hayallerinizi Fi doğrultusunda kurduysanız hemen vazgeçin... Çünkü Çi sizi bambaşka yerlere sürükleyecek...'

Instagram; @ecaeriis

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder