18 Eylül 2015 Cuma

Marslı


The Martian, Andy Weir, İthaki Yayınları, 3. Baskı
Başlangıç Tarihi; 9.7.15, Bitiş Tarihi; 13.7.15

"O, dünyanın en ünlü adamı. Sorun şu ki, Dünya'da değil."

"Altı gün önce Mark Watney Mars'a ayak basan ilk insanlardan biriydi. Şimdi ise, orada ölmesi neredeyse kesin."

'Mars'a keşif için giden Ares 3 ekibi 6. günlerinde kum fırtınasına yakalanır. Ekip araştırmalarına devam edemez ve NASA tarafından geri çağırılır. MTA'ya geri dönüş esnasında Hab'den kopan ve dünyayla tüm iletişimi sağlayan ana uydu çanağı kopar ve sinyal antenlerine çarpar. Sinyal anteni MTA'ya ulaşmaya çalışan ekipten Mark'a çarpar ve Mars'ta yaşamaya çalışan bir adamın yeni hayatının ilk günü başlar.

Şunu öncelikle söyleyeyim lütfen yapılan kötü yorumlara aldırış etmeden kendiniz okuyarak karar verin bu kitabın nasıl olduğuna. Net söylüyorum bu kitap HA-Rİ-KA !!! Bilimi seviyorsanız, uzaya meraklıysanız ya da bunları boşverin eğlenmeyi seviyorsanız Mark Watney ile bir an önce tanışmalısınız :) :Baktığınız zaman çok fazla bilimsel sözcük ve terim içeriyor. Bir yerden sonra önceki satırda ne okuduğunuzu bile unutabiliyorsunuz ama 'Mark Watney kurtulacak mı?' diye merakla ve heyecanla okumaya devam ediyorsunuz. Hatta siz de uzaya çıkma isteğiyle doluyorsunuz. Yani itiraf edeyim biri bana 'Kalk uzaya gidiyoruz!' dese kendim uçarak giderim :) '


Küçük bir dipnot; 2 Ekim'de Marslı beyaz perdeye taşınıyor. Yönetmenliğini Ridley Scott'ın yaptığı Matt Damon gibi (bu adama aşığım) usta bir oyuncunun oynadığı (bir parantez daha Mark Watney'i daha iyi biri oynayabilir miydi? ;)) filmi dört gözle bekliyorum!


Instagram; @ecaeriis

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder